7 octombrie 2007

DNA L-A SALTAT PE IOAN MURESAN. URMEAZA TRAIAN DECEBAL REMES ?

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de MURESAN IOAN, pentru complicitate la savarsirea a doua infractiuni de cumparare de influenta prevazute de art. 61 din Legea 78/2000 si fata de CIORBA GHEORGHE, om de afaceri, pentru savarsirea a doua infractiuni de cumparare de influenta. Din probele administrate pana in prezent de procurori a rezultat ca, in cursul lunii septembrie 2007, invinuitul Muresan Ioan a inlesnit transmiterea promisiunii si darea unor produse in valoare de 1.500 RON si a sumei de 15.000 euro de la invinuitul Ciorba Gheorghe, om de afaceri, unui demnitar al statului roman, pentru ca acesta din urma sa favorizeze firmele omului de afaceri la licitatii publice organizate de institutii publice aflate in subordinea demnitarului. In acelasi scop, invinuitul Ciorba Gheorghe, prin intermediul lui Muresan Ioan, a promis ca va oferi si un autoturism de lux. In cursul serii de 6 octombrie 2007, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus retinerea lui Muresan Ioan pentru 24 de ore pentru savarsirea infractiunilor mentionate mai sus, urmand ca acesta sa fie prezentat in cursul zilei de 7 octombrie Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile". Asa suna comunicatul DNA referitor la retinerea fostului ministru taranist al Agriculturii, Ioan Muresan. Cine este insa demnitarul care a primit de la afaceristul Ciorba, prin intermediul lui Muresan, spaga? Nu se spune. Doar se zvoneste ca ar fi ... Decebal Traian Remes - actualul ministru al Agriculturii. Informatia pare credibila daca luam in calcul mai multe aspecte:
1) Remes si Muresan sunt buni prieteni. Ambii au fost in PNT- CD, sunt din Maramures, au fost/sunt implicati in agricultura.
2) Amintiti-va ca pe 24 septembrie actualul ministru al Justitiei declara public ca DNA asculta telefoanele ministrilor, si pe cele ale sotiilor, amantelor, logodnicelor acestora. In acest context, Chiuariu a clamat ca sotia ministrului Remes ar avea telefoanele ascultate.
3) Ulterior, in presa au fost publicate mai multe articole privind o potentiala anchetare a lui Traian Remes intr-un dosar penal.

Niciun comentariu: