3 decembrie 2009

"100% ADEVARAT": BASESCU LEGAT OMBILICAL DE SOV

Basescu neaga ca a cazut vreodata la pace cu Vantu si ca isi servesc reciproc interesele. Ba mai mult, Zeus incearca sa i-l agate pe fostul infractor de drept comun de gatul lui Mircea Geoana. Spre surprinderea mea, asimilarea numelui lui SOV cu cel al lui Geoana i-a reusit pe deplin lui Basescu, gratie unui mega-plan de manipulare a media si a opiniei publice gandit si pus in aplicare de mogul si de actualul presedinte in perspectiva alegerilor prezidentiale. Probabil ca multi care care nu au informatii complete si corecte vor spune ca nu e adevarat ceea ce afirm. Asa ca voi explica.
Plan de manipulare, in parcare. La Tancabesti. Sa traiesti!
Legatura dintre Traian Basescu si SOV e veche. Dateaza din anii '90, atunci cand o groaza de cunoscuti si aliati politici (astazi in staff-ul PDL) ai lui Basescu au devalizat casieria FNI, ori au profitat de bunavointa financiara a lui SOV. Legatura dintre cei doi a fost continuata in 2004, cand diabolicul SOV - dornic sa scape de condamnarea in dosarul FNI - a pornit un adevarat masacru mediatic impotriva lui Adrian Nastase si a pus trustul Realitatea la picioarele lui Basescu (daca ne luam dupa documente emanate de la amicii / sponsorii / sustinatorii media ai lui Basescu, tatal FNI ar fi sponsorizat in 2004 si campania electorala a marinarului cu milioane de euro). Dupa ce marinarul a ajuns presedinte, pentru a nu da nastere la suspiciuni privind legatura de prietenie care i-ar fi putut afecta credibilitatea noului presedinte, Basescu si SOV au inceput sa mimeze o dusmanie de moarte. Scenariul a mers si merge ca pe roate, insa din cauza lipsei de memorie a publicului larg, dar mai ales a intereselor oculte din mass-media, nu se pomeneste nimic de el.
Insa in perspectiva alegerilor prezidentiale, doar un simplu "scandal" mediatic intre cei doi, in lipsa unor actiuni concrete ale presedintelui in dosare precum FNI, BRS, FNA, Banca Agricola, nu era de ajuns. Asa ca Basescu a dat fuga la o intalnire cu SOV intr-o parcare la Tancabesti (fapt recunoscut de SOV in mod public) si i-a cerut mogulului sa gandeasca un plan care sa-i serveasca interesele mediatice in perspectiva campaniei din 2009, urmand ca el sa inchida ochii pe mai departe la afacerile derulate de binefacatorul sau. SOV, baiat destept si dornic de libertate, a incropit prin interpusi un plan de facut bani rapizi pentru a face o televiziune dedicata lui Basescu. Ca vorba aia, daca-l ataca pe Realitatea TV batea la ochi.
SOV a cumparat OTV pentru a-i servi interesele electorale lui Basescu
Asa se face ca in 2007, dupa ce a dat o raita pe la "Posta Romana" fara ca Basescu sa zica ceva (desi era informat de media ca acea companie e devalizata sistematic), controversatul Sorin Ovidiu Vintu a batut palma cu Dan Diaconescu si a devenit actionar la OTV - singura televiziune tabloid din Romania cu priza la publicul traditional al PSD. Insa SOV nu a actionat direct, pentru a nu putea fi acuzat de ceva necurat, ci prin intermdiul Magic Hand Ltd., un off-shore inregistrat in Cipru si reprezentat in Romania de cetateanul moldovean Ghenadie Nipomici - personaj pe care SOV l-a mandatat in nenumarate afaceri neasumate oficial, majoritatea derulate prin companii anonime. Tranzactia, cifrata la 20 de milioane de dolari, s-a facut in doi pasi. Initial, Magic Hand Ltd. a preluat 20% din societatea Ocram Televiziune SRL (care era detinuta 100% de Dan Diaconescu), contra sumei de 20 milioane USD. Cel de-al doilea pas prevedea preluarea de catre SOV, prin interpusul Nipomici, a inca unui procent de 65% din Ocram Televiziune SRL. Pentru a ajunge sa controleze 85% din firma care detine OTV-ul, off-shore-ul Magic Hand se obliga prin contract sa investeasca in dezvoltarea postului peste 10 milioane de euro intr-un an, iar Dan Diaconescu sa ramana manager al OTV, dar si realizator al „Dan Diaconescu in Direct” - emisiune care face ratinguri-record in timpul saptamanii. Ratiunea este simpla in aceasta chestiune: OTV nu exista fara "credibilul" Dan Diaconescu. Ca sa mascheze intrarea sa in OTV si pentru a nu contamina brandurile de succes ale trustului sau mediatic, Vantu a decis ca OTV sa nu fie integrat in Realitatea-Catavencu. La aproape opt luni distanta de la intrarea MegicHand in OTV, prin iunie 2008, in locul respectivului off-shore din Cipru a intrat GMG Media Box, companie care avea drept actionar majoritar (70%) off-shore-ul Bluelink Communicazione, care detine si 54,9% din Realitatea Media, trustul lui Sorin Ovidiu Vintu (n.n. - conform datelor oficiale, in actionariatul GMG mai apar: Petromservice - 19,9% si doi directori din Realitatea Media - Sorin Enache si Constantin Druica CU CATE 5%; Bluelink este controlata de Vitalie Dobanda, omul de incredere al lui Sorin Ovidiu Vantu).
Surprinzator, schimbarea de actionariat nu a fost sesizata de CNA-ul portocaliu nici acum, dupa cum nu a sesizat nici faptul ca Vantu a reusit sa-si majoreze participatia la OTV pana la 51%, fapt ce i-a permis sa-i puna la picioare marinarului televiziunea din Romana in aceasta campanie electorala.
"100 Adevar" - manipulare portocalie menita sa-i ridice audienta lui Basescu
Pentru ca intarea in scena a lui Basescu la OTV-ul lui Basescu sa fie asigurata atat ca rating, cat si din punct de vedere financiar, la un moment dat in proiectul OTV au intrat si membrii si sponsori ai PD-L., care s-au angajat sa produca un super-show "unic in Romania". Asa a aparut "100 Adevarat", un show in spatele caruia "danseaza" deputatul PDL Dănuţ Liga - prieten al lui Basescu şi Theodor Berna - „rege" al asfaltului care a avut o ascensiune financiara in guvernarea portocalie. O investigaţie a EVZ a descoperit in Mare Britanie, într-unul dintre cartierele financiare ale Londrei, pe Regent Street, compania RTMB Production LLP - unicul acţionar al Videoprod Industries SRL, companie care a cumpărat spaţiu de emisie de la OTV pentru emisiunea "100% Adevarat" si s-a angajat sa plateasca premiile oferite catorva telespectatori norocoşi din banii incasati de la cei care trimit SMS-uri pentru a se înscrie la concurs. Conform EVZ, RTMB Production LLP a fost infiinţată în martie 2009 si este deţinută de miliardarul Theodor Berna şi o anume Lăcrămioara Daia - omniprezentă în businessurile fraţilor Marius şi Dănuţ Liga (n.n. - demnitarul PDL găzduieşte sediul Videoprod Industries din Bucureşti, în care se gestionează tombola, plătind el însuşi chiria).
Asa cum mentionam, acest show a fost gandit pentru a creste audienta OTV in perspectiva alegerilor, dar si pentru a atrage bani. Ca atare reteta show-ului s-a bazat pe premii gen apartamente „noi” şi Mercedesuri clasa C, care se ofereau insa doar daca telespectatorii se inscriu saptamanal la o tombola de promovare a unei reviste on-line, denumită „100% Adevărat”, printr-un SMS sau prin apelarea unui număr Romtelecom care costa intre 3,37 euro/apel (dacă solicitarea este făcută din România) si 6 euro/apel (Spania şi Italia). Ca si FNI, care prmoitea castiguri enorme fara acoperire, emisiunea gandita de pedelisti a avut succes, dubland practic audienţa OTV. Statisticile arata ca dacă, în mod normal, la OTV se uitau, seara, în jur de 100.000 de persoane, «100% Adevărat» a atras o medie de peste 246.000 de telespectatori pe ediţie (2,1% rating). Un calcul ipotetic arata ca daca doar jumatate din cei care urmaresc emisiunea trimit cate un sms, venitul showului pedelist este de peste 576.000 de euro/editie (n.n. - consideram costul mediu al unui sms ca fiind media matematica a costurilor pentru Romania si exterior). Interesant este ca intre timp, desi romanii au cotizat, organizatorii nu au achitat contravaloarea apartamentelor oferite ca premiu, astfel ca putinii romani care au castigat risca sa ramana doar cu amintirea de a fi participat la o noua teapa.
Desi romanii au aflat de teapa, audienta OTV a ramas constanta. Iar acest fapt care nu a facut decat sa-i serveasca la fix in aceasta campanie lui Traian Basescu, omniprezent in emisiunea lui "Dan Diaconescu", atat personal, cat si prin interpusii sai portocalii din PDL.
Omul din spatele "100% Adevarat", contracte de asfaltare cu Primaria lui Negoita
Asa cum spuneam in spatele show-ului care promite bani romanilor se afla si magnatul Theodor Berna, cunoscut graţie companiei Tehnologica Radion. Conform EVZ, firma a fost infiinţată în 1993 si e abonată la contractele cu statul. Acelasi cotidian mentioneaza ca pentru un singur contract de asfaltare a drumurilor şi amenajarea peisagistică a domeniului public încheiat în luna martie a acestui an cu Primăria Sectorului 3 a lui Teodor Negoita, Berna a încasat peste 57 de milioane de lei. Cu câteva luni înainte, pe 27 decembrie 2008, firma afaceristului parafa un contract de 47 de milioane de lei.cu aceeaşi primărie, care viza acelaşi gen de lucrări. Interesant este ca pana in 2000, cifra de afaceri pe care Tehnologica Radion a raportat-o nu depăşea un milion de euro. Doi ani mai târziu, a sărit de trei milioane de euro, pentru ca in 2008, cifra de afaceri sa fie de aproape 160 de milioane de euro, iar profitul sa atinga 29 de milioane de euro. EVZ explica aceasta evoluţie spectaculoasa a profitului lui Berna prin faptul ca s-au înmulţit şi afacerile lui pe bani publici.
P.S.: Azi dupa-amiaza am precizat ca arestarea "creierului" FNI, Nicolae Popa, in aceste zile reprezinta un scenariu gandit de SOV pentru a-i servi interesele actualului presedinte (care stia din 2002 atat dintr-un articol scris de mine in "Curentul", cat si din informarile serviciilor, ca locotenentul lui SOV se afla la Jakarta). Cunoscand planul tandemului SOV-Basescu eram sigur ca presedintele va puncta impotriva lui Geoana cu asa zisa sa apropiere de tatal FNI. Iata ca acest lucru s-a intamplat. Nu stiam insa de intalnirea dintre Geoana si SOV de aseara. Aceasta noua informatie nu face decat sa-mi reconfirme planul pus la cale de Basescu & SOV, doi indivizi care iubesc manipularile si scenariile care le pot asigura libertatea si suprematia.
Apropo : ati observat ca atunci cand vorbeste de moguli, Basescu zice "Patriciu, Voiculescu etc", dar cand vine vorba de tatal FNI ii spune "domnul Vantu"? Oare ce inseamna asta?

Niciun comentariu: