14 noiembrie 2011

MACOVEI IN SPATELE ATACULUI "DIE WELT" LA UDREA?

Editorialul din cotidianul german "Die Welt" în care se spune despre Elena Udrea că este „carieristă, coruptă şi calcă în străchini” agita apele in PDL. Mai multi membri ai partidului de guvernamant sustin ca articolul este unul comandat de ex-ministrul Justitiei, Monica Macovei.
Unul dintre motivele care conduc la aceasta idee este acela ca autorul atacului la Elena Udrea este Thomas Roser, un jurnalist german apropiat de Monica Macovei, pe care aceasta l-a cunoscut când era ministru al Justiţiei. Dovada legăturilor dintre Macovei şi Roser este şirul lung de articole laudative scrise de jurnalistul german despre fostul ministru al Justiţiei, in care aceasta apare ca "varf de lance impotriva coruptiei":
Surse din PDL spun ca Monica Macovei este un vechi practician al "cumpărării" de jurnalişti, ea procedand la fel şi în momentul în care era ministru al Justiţiei în România. Aceleasi surse sustin ca si în acest moment, jumătate din redacţiile României Libere şi Hotnews se ploconesc darnicului fost ministru al Justiţiei.
De ce ar fi comandat Monica Macovei un articol in "Die Welt" impotriva Elenei Udrea?
Din trei posibile motive, spun aceleasi surse:
1) Din gelozie feminină faţă de Elena Udrea.
2) Ca răspuns la declaraţia Elenei Udrea care i-a propus să candideze la Primăria Capitalei – Macovei a simţit că ar fi fost împinsă într-o bătălie pe care n-o poate câştiga.
3) Ca o metodă de a-i aplica o lovitură Elenei Udrea, văzută ca principal apropiat al Preşedintelui Traian Băsescu, post pe care-l ţinteşte şi ea.
Culmea, prima preluare din "Die Welt" în presa românească in care Elena Udrea este facuta praf aparţine tot jurnaliştilor fideli Monicăi Macovei, adica siteului Hotnews gestionat de fostul sef de cabinet al ex-ministrului Justitiei, Dan Tapalaga (http://www.hotnews.ro/stiri-international-10640011-die-welt-despre-elena-udrea-calcatul-strachini.htm)

Niciun comentariu: