11 ianuarie 2008

BASESCU IL ARUNCA PE BLAGA LA PRIMARIA CAPITALEI

Pe zi ce se apropie alegerile locale este din ce in ce mai clar ca actualul edil al Capitalei, Adrian Videanu, nu va mai candida. Pana mai ieri, o spuneau pe la colturile PD numai democratii. Azi o spune si Jurnalul National, dar destul de voalat, citand o declaratie a lui Videanu. Insa este mai mult ca sigur ca Videanu va iesi din scena publica. Motivele pentru care aceste informatii sunt tot mai credibile ?

1) Lui Videanu i s-a erodat imaginea din cauza ineficientei sale in activitatea de primar general si sondajele comandate de partidul sau arata ca nu va castiga un nou mandat la PMB;

2) Actualul primar general are o avere considerabila care se va imnulti in curand cu alte peste 100 milioane euro o data cu vanzarea terenului pe care se afla societatea Titan Mar SA (in zona Trafic Greu - Sebastian) si daca ar ramane in zona publica presa ar putea investiga cum a intrat democratul in posesia terenului respectiv (inclusiv prin cumparare de la societatea Vulcan, apartinandu-i omului de afaceri Ovidiu Tender, cu sume derizorii de circa 200 euro/m.p. dupa ce acestuia i s-a interzis sa mai faca industrie in zona urbana si sa-si mute societatea la marginea Bucurestiului), dar mai ales cum a intrat in posesia unor foste companii de stat aflate acum in posesia familiei sale, fapt ce ar putea afecta credibilitatea PDL.
3) Basescu i-a promis lui Stolojan deja fotoliul de premier, astfel ca "buldogului" sau, democratul Vasile Blaga - caruia i se promisese si lui functia de premier intr-un viitor guvern, ii trebuie musai o functie mai importanta decat aceea de subaltern la Palatul Victoria al fostului politruc comunist devenit azi "liberal", astfel ca cea de primar general este cea mai nimerita.
Ca atare, Videanu va iesi din politica si se va retrage, Blaga va fi nominalizat pentru functia de primar general al Capitalei, iar Stolojan va fi nominalizat premier in cazul in care struto-camila democrat-liberala infiintata sub obladuirea carmaciului de la Cotroceni va castiga alegerile parlamentare.
Alea iacta est!