7 februarie 2008

ELENA UDREA - MINISTRU AL JUSTITIEI


Pentru ca Guvernul sa joace in echipa completa, ii propun premierului Calin Popescu Tariceanu sa lase la o orgoliile si culorile politice si sa o nominalizeze la Justitie pe stimabila Elena Udrea. Nu ar fi o alegere buna? Eeeeee :)) Daca ne luam dupa ce zice media despre fosta liberala, transformata in pedista si acum in pedelista ea e "cea mai buna" ("avocat de succes", "cariera universitara de invidiat", "o moralitate nestirbita" "carisma"). Pun pariu ca presedintele Basescu nu ar mai avea nimic de obiectat la o asemenea eventuala nominalizare.
P.S.: Fostii mei colegi de la "Interesul Public" sunt din ce in ce mai interesati de blogul meu. Lucru care nu poate decat sa ma bucure, mai ales ca-mi fac gratuit publicitate in paginile ziarului si pe net. Insa observ o maniera oarecum "originala" in care imi interpreteaza postarile si contextul in care acestea sunt incluse in paginile ziarului. Las la o parte modul in care mi-au publicat in ziar postarea de pe blog privind anuntul DNA de a-l urmari penal pe seful Postei Dan Mihai Toader. Insa nu pot sa ma abtin sa nu comentez titlul sub care a fost comentata postarea din data de 5 februarie a.c., referitoare la decizia Curtii Constitutionale vizand numirea Noricai Nicolai: "Jurnalistul Ovidiu Zara a pierdut un pariu cu el insusi".
Stimati (fosti) colegi, la urma urmei nu numai eu am pierdut! Romania intreaga a pierdut! Interesul public (nu ziarul) a avut de pierdut! Si asta din cauza manierei "originale" in care, atat Curtea Constitutionala, cat si presedintele Traian Basescu, au interpretat litera si spiritul Constitutiei in privinta nominalizarii Noricai Nicolai.



VANTU IA RAPIDUL, COPOS RAMANE CU ECLERURILE SI CU ... "DOSARUL LOTERIA"

O stire "bomba" a aparut acum doua zile pe site-ul lui Dan Andronic (www.danandronic.ro/):
Gandul m-a dus imediat la Vantu. Motivele care m-au facut sa fac o asemenea conexiune au fost multe, Mai precis cinci.
1) numai el dispune de lichiditatile pentru a finaliza o asemenea tranzactie evaluata la cateva zeci de milioane de euro si in plus o parte din banii de la FNI mai trebuie "plimbati";
2) este personajul din lumea afacerilor care are implicatii grele in mediul politic;
3) a mai fost implicat in lumea fotbalului, la FC National SA (conform Oficiului Registrului Comertului, in anul 2005, actionarii societatii care detinea fostul club de fotbal Progresul erau : Sorin Ovidiu Vantu - 60% - aport la capitalul social de 300 milioane de lei vechi proveniti din FNI; Ion Tiriac - 6,17%; Gino Iorgulescu - 5%; Asociatia Fotbal Club National - 20,6%; Romanian Sport Promotion SA - 8,23%).
4) preluarea Rapidului ar conduce la ridicarea ratingurilor Realitatea TV, unde SOV este patron
5) in fotbal pot fi jonglati (a se citi albiti) o caruta de banii negri proveniti din alte afaceri.

Imediat dupa aparitia stirii pe site-ul lui Dan Andronic, Copos a pus mana pe telefon, l-a sunat pe fostul jurnalist si a negat informatia. El a motivat ca nu exista niciun act din care sa reiasa o asemenea tranzactie (vezi foto). Cu toate acestea, Andronic a revenit a doua zi si a intarit informatia (fara sa pomeneasca de SOV).
Astazi, am aflat si eu, prin intermediul unor surse demne de toata increderea (din anturajul tatalui FNI), ca SOV se lauda prin targ cu noua sa "jucarie" numita Rapid.
In plus, in targ mai circula un zvon interesant: ca "mogulul" eclerurilor de sub Grant nu ar fi renuntat de bunavoie la clubul giulestean, ci i s-a sugerat de catre anumite cercuri ca ar fi bine sa vanda actiunile detinute la clubul alb-visiniu, in contextul in care are un dosar penal (dosarul Loteria). Speculatia pare credibila daca tinem cont de cazul Marian Iancu, care pe motiv ca nu voia sa renunte de bunavoie la Rafo Onesti a devenit subiect de dosar penal si a fost bagat la racoare, de unde a iesit numai dupa ce a agreat sa vanda (din arest) actiunile detinute la rafinaria onesteana in favoarea "baietilor destepti".