27 aprilie 2009

DORMITI LINISTITI: NICIUN CUTREMUR PANA PE 29 APRILIE!

















In vreme ce Romania fierbe de teama producerii unui nou cutremur, iar Institutul National de Fizica a Pamantului nu da semne ca ar avea o previziune, profesorul rus Viktor Bokov (a previzionat cutremurul din 25.04.2009) a postat pe Internet predictii privind producerea unor cutremure de adancime (peste 70 km) in emisfera nordica.
Conform predictiilor geofizicianului rus, probabilitatea ca un cutremur previzionat cu magnitudinea de 4-5 grade sa se produca este de 70%, insa aceasta creste pana la 80% in cazul unor cutremure de o magnitudine mai mare (n.n. - studiile profesorului rus se axeaza pe cutremurele cu o magnitudine de 5-6, 6-7 si de peste 7 grade pe scara Mercalli, care se resimt pe o suprafata de peste 60 km). Previziunile lui Bokov sunt prezentate zilnic, dupa ora 12.00, cu 48 de ore inainte de potentiala producere a unui seism (si sunt corectate cu o zi inainte de predictie).

Incepand de astazi, pe acest site veti gasi previziunile lui Bokov pentru zilele care urmeaza (28.04.2009, 29.04.2009).

Astazi voi afisa hartile privind potentiala producere a unor seime in zilele de 28 si 29 aprilie a.c. Dupa cum se vede din predictiile lui Bokov, in Romania se pare ca nu vor exista miscari seismice in urmatoarele 48 de ore. Aceasta predictie este intarita si de Ioan Istrate pe blogul sau, unde precizeaza ca <<vibratiile sunt sub nivelul critic cu mult. Deci nu trebuie sa va panicati. Am mai scris si in posturile anterioare urmeaza o perioada mai “ciudata”, cu multe evenimente, dar nu va sunt puse vietile in pericol. Daca aceasta ecuatie se va schimba, va voi anunta. Update 11.32pm Dl Istrate mi-a transmis : ” nu simt nimic pentru noaptea aceasta>>.

Este vremea sa ne intoarcem la credinta si sa ne rugam la Dumnezeu sa fim feriti de un cutremur!



CUTREMURUL A "CANTAT" SI LA ATENEUL ROMAN


REALITATEA.NET - Cutremur, la Ateneul Român, în timpul unui concert




REALITATEA.NET - România a avut parte de patru cutremure majore în ultimul secol - VEZI IMAGINI CU DEZASTRELE

ATENTIONARE I.R.S.A.: COD PORTOCALIU DE CUTREMUR

Dupa cutremurul de sambata, ieri (duminica) a avut loc un nou cutremur in zona Vrancea. De aceasta data, a fost un cutremur de mai mica intensitate (3,2 grade pe scara Richter) insa el s-a produs la suprafata (adancime 5 km), ceea ce poate fi interpretat ca un semn ca vor mai exista si alte miscari seismice. imediat dupa acest nou cutremur, Institutul Roman de Seismologie Aplicata (IRSA) a postat pe siteul sau o atentionare sesmica "cod portocaliu de cutremur" pentru zona Vrancea. Conform specialistilor, <<Portocaliu - arata o acumulare de energie care poate fi declansata de conditii exterioare zonei (de exemplu "luna plina" favorizeaza producerea seismelor). Se asteapta intr-un interval de 2 - 5 zile producerea unui seism mai mare ( 4 - 4,8 Richter ) care poate declansa "alarma" sistemului de avertizare FOTON cu un sunet scurt pe pager. Stresul tectonic se poate elibera si sub forma a 2-3 seisme mai mici de 4 grade dar de adancime>>.
Avertizarea IRSA a fost completata de cea a lui Ioan Istrate, care pe blogul sau a postat pe 26 aprilie a.c. doua mesaje: <<Vibratiile au crescut de la “slab” la “mediu”. Inseamna ca va fi un eveniment in viitorul apropiat. In momentul de fata, nu se indeplinesc conditiile marelui cutremur>> si <<In momentul de fata nu se indeplinesc conditiile marelui cutremur. Este posibil sa mai fie un cutremur in urmatoarele 2-3 zile, dar magnitudinea lui nu v-a depasi 5,5 grade. Daca apar schimbari importante va voi anunta>>.
P.S.: IN MAI 2004, IN CALITATE DE REDACTOR SEF AL COTIDIANULUI "MONITORUL NATIONAL", AM TRIMIS UN COLEG DIN REDACTIE SA FACA UN INTERVIU CU IOAN ISTRATE PE TEMA UNUI POSIBIL CUTREMUR DE PAMANT IN ROMANIA. ATUNCI, PREZICATORUL I-A DECLARAT COLEGULUI MEU CA VA AVEA LOC UN CUTREMUR DE PAMANT IN ROMANIA IN DATA DE 25 OCTOMBRIE.
EU UNUL AM FOST EXTREM DE CIRCUMSPECT VIZAVI DE PREDICTIILE LUI ISTRATE, DAR AM PUBLICAT MATERIALUL. CULMEA, PE 27 OCTOMBRIE 2004 A FOST UN CUTREMUR DE PAMANT IN ROMANIA, CARE A AVUT O MAGNITUDINE DE 6 GRADE PE SCARA RICHTER. FARA COMENTARII.