24 octombrie 2007

CUM, DE CE SI CINE A FOST INTERESAT SA APARA SECRETARUL GENERAL AL PIN, VALI BORDEI, IN TOPUL LAUREI ANDRESAN PUBLICAT IN "CLICK"

Am citit azi ce a scris vietatea (ca vedeta nu pot sa-i spun, eventual as putea sa o cataloghez c....a) numita Laura Andresan in cotidianul "Click". Zicea fatuca (care se crede ziarista, desi profesia ei e alta) ca in viata ei a existat un anume barbat. Este vorba Valeriu Bordei (secretar general al PIN), pe care vietatea l-a clasat pe locul 6 in Top 10 al barbatilor care ar fi trecut prin patul ei. Toata lumea a luat de buna ce a scris vietatea. Chiar si amicii lui Vali. Asa ca bietul om (care mai e si casatorit, destept, si nu are obiceiul sa se duca la curve) - pe care-l cunosc si imi e bun prieten - a fost tachinat toata ziua cu tot felul de glume proaste. Normal, ca la urma urmei a fi macar banuit ca ai facut sex cu vietatea nu e o fala...
Sa va spun de fapt care este adevarul. Ca sa va dati seama ce murdarii exista in Romania.
Povestea in care Vali Bordei a devenit "erou" peste noapte are o fata ascunsa. Una politica. Despre ce este vorba: Top 10 al barbatilor pe care Laura Andresan sustine ca i-a avut in viata ei, a fost gata de saptamana trecuta. Si nu a fost scris de Laura Andresan, ci de o fatuca de la "Click", care nu facut decat sa noteze aberatiile vietatii. Vali Bordei a aparut in acest clasament in ultima clipa. Motivul: in calitate de secretar general al PIN, Vali a intrat in Biroul Electoral Central. Asa ca exista riscul sa strice multe jocuri. A si fost atentionat "sa-si bage mintile in cap". Adica sa renunte la a mai face parte din BEC. Numai ca Vali nu a cedat "sugestiilor". Asa ca Top 10 a fost schimbat in ultimul moment. Cu acceptul sefilor de la "Click" (care in mod normal urmaresc doar profitul; adica sa-si vanda gazeta). Ca atare, a aparut si Bordei in clasament. Normal, nu? Daca tara o cere? Un nene (nu spui cine!) m-a sunat azi sa ne intalnim. Zicea ca are ceva important sa-mi zica. M-am intalnit cu el si mi-a zis. Anume ca o persoana cu ceva notorietate (nu spui inca cine!) a cotizat cu o suma consistenta pentru ca Vali Bordei si alte persoane publice (de exemplu Ioan Rus, care este o "victima" mai veche a Laurei, din perioada BRS) sa apara in acest Top10 al vietatii care se da ziarista. Ca sa ma convinga ca povestea e reala, persoana cu care am discutat mi-a pus la dispozitie sa ascult si anumite inregistrari ale unor convorbiri telefonice in care se punea la cale aceasta marsavie. Nu e acum momentul sa spun numele personajului care a finantat afacerea, nici sa public o parte din inregistrari (eu baiat destept am inregistrat cu telefonul mobil) si nici sa dezvalui cine si cat a luat ca sa finalizeze aceasta murdarie. Astept campania electorala!
Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul - vorba lui Mircea Badea. Sa auzim numai de bine!

URMEAZA VARUJAN VOSGANIAN ?

Surse oficiale mi-au dezvaluit (acum cateva zile) ca urmatorul liberal pe lista DNA va fi actualul ministru al Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian (fost investitor FNI). Afacerea e de aceasta data pe bune si nu miroase deloc a rafuiala politica. Motivul pentru care Varujan va fi chemat sa dea explicatii este urmatorul: in calitate de ministrul, armeanul a semnat Hotărârea de Guvern nr. 377/26.04.2007, care a făcut posibilă scoaterea din proprietatea publică a statului a unui teren aflat în administrarea Poştei Române, în beneficiul unei asocieri private între Compania Naţională Posta Romana şi ComNord SA (companie care a construit un modern showroom pentru compania Automotive Trade Services SRl - unde premierul Călin Popescu Tăriceanu deţine 90% din părţile sociale). Alături de Vosganian, in aceasta afacere (botezata de DNA "Dosarul Posta" - nr.218/P/2006) ar mai fi cercetati (prin conexare) de catre procurorii anticoruptie condusi de procurorul Tulus, fostul ministru al Comunicatiilor - Zsolt Nagy (UDMR), actualul ministru al Justitiei - Tudor Chioariu (PNL) si actualul sef al Companiei Nationale Posta Romana, Dan Mihai Toader (fost vicepresedinte al actualului partid intitulat Uniunea Crestin Sociala, finanantat de controversatul afacerist galatean Maricel Pacuraru). Legat de aceasta afacere, mass-media a vehiculat la un moment si numele ex-consilierului MCTI, Mihai Donciu, citat in calitate de om de legătură între ministrul Nagy şi afaceristul Sorin Creţeanu (SC ComNord SA). Ca o paranteza, trebuie spus ca Nota de Fundamentare a HG 377/2007 a fost pusa si pe masa ex-ministrului Justitiei, Monica Macovei, insa aceasta a refuzat să-şi pună viza de legalitate pe un act normativ care ar fi prejudiciat statul român prin externalizarea zestrei Postei in beneficiul unor grupuri de interese.

P.S. : Activul aflat in proprietatea publica a statului si aportat la capitalul Imopost development era situat in Calea Victoriei si avea urmatoarele caracteristici: S+S1+P+8, clădire anexă: S+P+1, suprafaţă construită: 3.433 m.p., suprafaţă desfăşurată: 20.736 m.p., suprafaţa terenului: 13.083 m.p.
Aceasta zestre a statului a fost aportata de Posta Romana la capitalul Imopost Development SA la valoarea de numai 17.505.930 RON. Sa facem un calcul simplu: 17.505.930 RON impartit la
3,5014 lei/euro (cursul leu/euro comunicat de BNR la momentul la care Poşta a intrat în businessul respectiv) este egal 4.999.694 euro. Apoi impartim suma respectiva la 13.083 m.p. (numai la suprafata de teren aportata de CNPR la afacerea Imopost Development SA_. Rezulta că numai terenul aflat în proprietatea statului şi pus la bătaie cu “acte în regulă” de Posta la capitalul Imopost Development valora ... 382,15 euro/metru patrat. La banii astia, vreau si eu un teren in buricul targului!

BECALI, DE 3 x BLASFEMIE

M-am certat de multe ori cu amicii mei din cauza lui Becali. Am zis intotdeauna ca "nea Gigi" e un bun crestin. Am mizat intotdeuna pe buna lui credinta. Nu ca l-as fi votat. Insa ca orice muritor, ma gandeam ca oricat de hot ar fi Becali asta, in momentul in care vorbeste despre Dumnezeu si pomeneste si numele parintilor sai, nu poate minti. Credeam ca tot mai are ceva sfant in el. Spre surprinderea mea, azi, am constatat ca Jiji din Ghencea nu e decat un neisparavit, o hahalera. Asta seara cautam pe net comentarii despre meciul Stelei de la Sevilla. Si am dat de un site (http://www.220.ro/Banc_cu_Becali-15558.html) care gazduia una dintre "reprezentatiile" televizate ale ciobanului din Pipera la emsiunea "Miezul Problemei" realizata recent de Madalin Ionescu la postul patronat de "Chemichal Brothers" Am ramas stupefiat. Gigi, cu zambetul pe buze, spunea ... (cica) un banc. Sinistru!
"Moare Gigi Becali si ajunge in Rai. La poarta Raiului, era Sfantul Petru. Gigi, ii spune ca e Becali si ca a fost chemat de Dumnezeu in Rai. Sfantul Petru ii spune ca trebuie sa stepte un pic ca sa verifice. Dupa ce verifica, Sfantul Petru revine la poarta Raiului si ii comunica patronului din Ghencea ca nu e pe lista Raiului. Gigi, nervos, insista. Sfantul Petru merge la Dumnezeu si ii comunica ca a venit Becali in Rai. La care Dumnezeu replica: Nu are cum sa fie asta Becali, ca eu sunt Becali!".
SINISTRU, SINISTRU, SINISTRU!
De 3 x blasfemie!
Doamne, in ce tara de rahat traim!

P.S.: Gigi, daca esti barbat, astept sa ma dai in judecata pentru insulta si calomnie.