28 aprilie 2009

JOI, CUTREMURUL OCOLESTE ROMANIA

Se pare ca putem dormi linistiti si in ziua de 30 aprilie: adica nu va fi niciun cutremur care sa poata fi resimtit. Iata harta previzionala cu miscarile seismice de peste 5 grade pe scara Mercalli care s-ar putea produce joi cu o probabilitate de 75%. (n.r. - bulinutele albastre arata zonele unde vor avea loc cutremure de aproximativ 5 grade pe scara Mercalli). Anumite zvonuri, provenite din lumea prevazatorilor lasa sa se inteleaga ca o miscare seismica care sa fie resimtita s-ar putea produce in ziua de 7 mai a.c. Doamne fereste!

NOU CUTREMUR IN ZONA VRANCEA, AZI DIMINEATA LA 8.19


Conform Centrului Seismologic Euro-Mediteraneean (CSEM), astazi dimineata, la ora 05:19:16.0 UTC (ora 8.19 ora locala) in zona Vrancea a avut loc un nou cutremur. Magnitudinea noului seism, produs la o adancime de 68 de kilometri, a fost de numai 2,7 grade pe scara Mercalli, astfel ca miscarea pamantului nu a fost resimtita in Capitala. Conform CSEM, epicentrul noului cutremur a fost situat la 27 km Nord-Vest de Focsani, 22 km Vest de Marasesti si 6 km Sud-Est de localitatea Vidra. Este foarte probabil ca asemenea mici cutremure sa isi faca cunoscuta prezenta in zona si in zilele urmatoare. In continuare IRSA mentine codul portocaliu in ceea ce priveste posibilitatea producerii unui noi miscari telurice, insa celebrul prezicator Ioan Istrate sustine ca deocamdata nu exista riscul producerii unui cutremur de mare intensitate. Dupa amiaza voi posta predictiile profesorului rus Viktor Bokov privind posibilitatea producerii unui cutremur de adancime in zona Vrancea in zilele de 30 aprilie - 1 mai.

VALERIA PETER PREDESCU A PLECAT LA CER SA-I CANTE O PRICESNA LUI DUMNEZEU



Diagnosticată încă de la vârsta de 40 de ani cu probleme de inimă, cunoscuta interpreta de muzică populară Valeria Peter Predescu a încetat din viaţă, azi noapte, la domiciliul său din Bistriţa, în urma unui stop cardio-respirator, la doar 62 de ani. O echipă de medici de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă a încercat, în zadar, să o resusciteze in zadar 40 de minute.
Probabil cea mai apreciata interpreta de folclor din Transilvani, Valeria Peter Predescu s-a născut pe meleaguri năsăudene, în satul Telciu, de pe Valea Sălăuţei, zona in care a candidat la alegerile din toamna anului trecut din partea PNG, în colegiul nr. 2 Senat. Debutand in 1972, Valeria Peter Predescu a castigat in 1976 Concursul "Floarea din grădină", iar in cariera sa a înregistrat 61 de albume (casete, discuri, compact discuri) cu muzică populară şi mai multe albume cu pricesne şi colinde. Ultima aparitie publica a interpretei a fost inainte de Paste, in emisiunea lui Dani si Razvan, de la Antena 1, unde a cantat o pricesna. DUMNEZEU SA O IERTE!