10 februarie 2008

WHO'S WHO ? (EU L-AM INFUNDAT PE VANTU! - leapsa pentru Tiberiu Lovin)

Fara sa vreau, navigand pe Internet, am vazut ca amicul meu Tiberiu Lovin, jurnalist la Romania Libera, il place pe Sorin Ovidiu Vantu - tipul ala care a fost tatal increngaturii FNI - FNA - BRS - BID - Banca Agricola - CEC si care acum detine Trustul media Realitatea - Catavencu (include si agentia NewSin, care tradus din engleza inseamna "Noul pacat").
Nu comentez gusturile lui Lovin. E treaba lui sa placa pe cine o vrea. In fond si la urma urmei e normal sa-l placa pe SOV pentru ca (indirect) e patronul lui la RL (asa zic blogurile, sac!!!).
Insa ce m-a intrigat este faptul ca dupa ce in dizertatia lui despre SOV, Tiberiu Lovin se lauda cu o serie de povesti pe care (jur!) nu le mai auzisem niciodata in cei 18 de presa pe care i-am adunat:
1) Sugereaza ca el a fost primul jurnalist din Romania care a scris despre megaescrocheria FNI;
2) Se lauda ca a avut procese penale (insulta si calomnie) cu tatal FNI si ca le-a castigat pe toate.
Mai Tiberiule, tata! Hai sa le luam pe rand:
1) Undeai scris tu primul despre SOV? Si ce ai scris tu despre SOV de cand esti jurnalist ca sa te dea in judecata?
2) Ce procese ai avut cu SOV (daca ai avut, pomeneste numerele de dosare)?
Ca sa fiu un gentleman, iti raspund tot eu la cele doua intrebari:
1) Din cate imi amintesc (exista si dovezi - articole de ziar) eu am fost printre primii care au scris despre fostul infractor de drept comun. Mai mult, am fost chiar singurul care a scris despre SOV in mod constant din 2000 incoace. Se poate verifica! Da cautare pe net.
2) Singurul jurnalist din Romania care s-a judecat cu SOV am fost je.
a) In 2001 l-am dat in judecata la Judecatoria Sectorului 1 pentru ca m-a acuzat, in cadrul unei emisiuni televizate transmisa dupa caderea FNI (e vorba despre "Tuca Show"), ca mi-ar fi dat spaga atunci cand am realizat cu el primul interviu din presa scrisa autohtona. Am castigat procesul respectiv si SOV a fost condamnat la plata unei amenzi penale in suma de 5 milioane de lei (pe care o are si azi in cazier), la plata chestluielilor de judecata si la plata (catre mine) a unor despagubiri morale de 30.000.000 lei vechi. E singurul dosar postrevolutionar in care SOV a fost condamnat! (vezi foto, inclusiv faptul ca SOV vrea sa se reabiliteze si sa scape de amenda penala pe care a incasat-o dupa procesul cu mine)
b) Prin 2005-2006 m-a dat el in judecata pentru calomnie dupa ce am scris in "Curentul" un articol ("Blestemul Vantului: atacul cerebral") in care spuneam ca vreo cinci -ase indivizi care au avut de-a face cu SOV (inclusiv procuroarea Luminita Sega) au murit de atac cerebral in conditii dubioase. Am castigat si acel proces!
P.S. - Apropo! Tibi, nu te mai chinui sa-l infunzi pe SOV acum (oricum nu ai scris nimic despre afacerea cu care te lauzi ca-l infunzi...). SOV e deja pe tobogan. Ai sa vezi dupa alegeri! Asa ca nu mai blogui doar ca sa ii captezi atentia. Nu are rost! Zau!
Si inca ceva: eu am fost primul jurnalist din Romania care a refuzat sa lucreze in imperiul media al lui SOV (era prin 1997, cand tatal FNI tocmai prelua de la fostul primar al sectorului 1, George Padure, cotidianul Tineretul Liber pentru a-l scoate definitiv de pe piata; mi-am dat demisia in prima zi cand a venit la ziar si am plecat val-vartej la EVZ).