16 octombrie 2009

A APARUT AGENTIA DE INVESTIGATII MEDIA

Presa online din Romania are, din aceasta saptamana, un nou competitor: Agentia de Investigatii Media (http://www.agentia.org/). Condusa de cunoscutii jurnalisti Bogdan Comaroni si Rasvan Moldoveanu, AIM dispune de o echipa de prestigiosi jurnalisti de la cotidiene de top precum ZIUA (il salut cu aceasta ocazie pe vechiul meu prieten Mihnea Talau), Evenimentul Zilei, Jurnalul National, Adevarul, Cotidianul, Romania Libera si UNU, dar si numerosi freelanceri, care dispun de o vasta experienta in presa de investigatie. Extrem de interesant este faptul ca AIM furnizeaza fara bani, tuturor publicatiilor un bogat portofoliu de anchete, dezvaluiri, reportaje speciale, ponturi, investigatii de culise, fotografii si documente care pot fi utilizate fie in forma lor de pe site (integrala sau partiala) sau restructurate de catre publicatii, in functie de necesitatile redactionale. Deja pe site-ul AIM au aparut materiale jurnalistice extrem de bine documentate ("Sotia primarului Liviu Negoita castiga lunar 8.000 de euro de la CNVM", "Scandalul taxiurilor de la Aeroportul Otopeni", "Procurorii nu vor mai putea ascunde partilor probele aflate la dosar" si "Prunea l-a turnat pe Mircea Sandu la Platini"), care au creat o adevarata "isterie" in randul multor VIP-uri. Bafta baieti!

BASE SE LAUDA CA ARE. CAP.

PROVERB ROMANESC: "LAUDAROSUL ESTE VERISOR BUN CU MINCINOSUL" (va recomand sa vizualizati aceasta postare video de la minutul 5.39 sa vedeti ce zice Zeus ca are)




P.S. Base zice ca nu a trait din "dat din gura" ca Nastase sau Severin. El dadea doar din pix pentru securitate, atunci cand era comandant de nava si scria informari despre marinarii din subordinea sa!

DACA PICA CROITORU, BASESCU MUTA CU BULDOGU'

In ciuda faptului ca Legea fundamentala a statului prevede foarte clar, la CAPITOLUL III - GUVERNUL, articolul 103, ca "Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament", Traian Basescu a declarat acum cateva minute ca in cazul in care Lucian Croitoru si echipa sa nu vor fi validati de Parlament va face o noua nominalizare pentru functia de premier din partea partidului care a detine cele mai multe mandate de parlamentar. Adica de la PDL! "Va fi din partea partidului cu cele mai locuri in Parlament, asa cum a decis electoratul la alegerile din noiembrie", a clamat El Comandante, dovedind (a cata oara?) ca incalca grav spiritul Legii fundamentale a statului roman Surse din PDL sustin ca in cazul in care Cabinetul Croitoru nu va fi validat de Parlament, atunci Zeus va forta instalarea Buldogului sau credincios la sefia Palatului Victoria. Adica pe Vasile Blaga, personaj care se bucura de o mai mare credibilitate in partid decat "independenta" Monica Macovei. Viitoarea mutare are - conform acelorasi surse - doar rolul de a prelungi cat mai mult sederea la Palatul Victoria a celor 11 "fantastici" din Cabinetului Boc II in perspectiva controlarii alegerilor prezidentiale.

P.S. - art 107 din Constitutie spune ca "Preşedintele României nu îl poate revoca pe primul-ministru", pe cale de consecinta inseamna ca Presedintele Romaniei nu il poate numi pe primul-ministru".
Mi-am permis sa sterpelesc de la Victor Ciutacu de pe blog un document care arata ca Traian Basescu se sterge la fund cu Constitutia. Este vorba de o copie a unor pasaje care se regasesc intr-o carte scrisa de profesorul universitar de Drept Consitutional ... EMIL BOC. Acolo se spune clar cine si cum este nominalizat premierul.