16 octombrie 2009

DACA PICA CROITORU, BASESCU MUTA CU BULDOGU'

In ciuda faptului ca Legea fundamentala a statului prevede foarte clar, la CAPITOLUL III - GUVERNUL, articolul 103, ca "Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament", Traian Basescu a declarat acum cateva minute ca in cazul in care Lucian Croitoru si echipa sa nu vor fi validati de Parlament va face o noua nominalizare pentru functia de premier din partea partidului care a detine cele mai multe mandate de parlamentar. Adica de la PDL! "Va fi din partea partidului cu cele mai locuri in Parlament, asa cum a decis electoratul la alegerile din noiembrie", a clamat El Comandante, dovedind (a cata oara?) ca incalca grav spiritul Legii fundamentale a statului roman Surse din PDL sustin ca in cazul in care Cabinetul Croitoru nu va fi validat de Parlament, atunci Zeus va forta instalarea Buldogului sau credincios la sefia Palatului Victoria. Adica pe Vasile Blaga, personaj care se bucura de o mai mare credibilitate in partid decat "independenta" Monica Macovei. Viitoarea mutare are - conform acelorasi surse - doar rolul de a prelungi cat mai mult sederea la Palatul Victoria a celor 11 "fantastici" din Cabinetului Boc II in perspectiva controlarii alegerilor prezidentiale.

P.S. - art 107 din Constitutie spune ca "Preşedintele României nu îl poate revoca pe primul-ministru", pe cale de consecinta inseamna ca Presedintele Romaniei nu il poate numi pe primul-ministru".
Mi-am permis sa sterpelesc de la Victor Ciutacu de pe blog un document care arata ca Traian Basescu se sterge la fund cu Constitutia. Este vorba de o copie a unor pasaje care se regasesc intr-o carte scrisa de profesorul universitar de Drept Consitutional ... EMIL BOC. Acolo se spune clar cine si cum este nominalizat premierul.

3 comentarii:

Anonim spunea...

de unde tragi concluzia stupida ca daca nu il poate revoca, nu il poate numi?...si cine spune ca il numeste? il desemneaza!!! iar parlamentul il voteaza sau il respinge!!! tocmai de aceea nu il poate revoca, fiindca nu presedintele il valideaza, doar il desemneaza ca si candidat de prim-ministru!!...incurcate sunt caile constitutiei pt cine interpreteaza tendentios :))

OZARA spunea...

Amice, pai nu si-a numit singur Base premierul?

Anonim spunea...

cred ca te faci ca nu intelegi ... Base desemneaza / numeste / whatever, dar parlamentul e cel care il voteaza si are, deci, ultimul cuvant ...