6 mai 2009

COD PORTOCALIU: AVERTIZARE DE SEISM PENTRU 6 MAI



Desi Institutul Roman de Seismologie Aplicata sustine pe site-ul sau ca "in acest moment seismicitatea vranceana este in limite normale", totusi geofizicienii au ridicat astazi, la ora 18.30, codul de alerta seismologica de la "verde" la "portocaliu". Acest fapt arata o acumulare de energie care poate fi declansata de conditii exterioare zonei (ne aflam in faza de "luna plina", ceea ce favorizeaza producerea seismelor). Rezultatul: se asteapta ca intr-un interval de 2 - 5 zile sa se produca un seism mai mare ( 4 - 4,8 Richter ) - care poate declansa "alarma" sistemului de avertizare FOTON cu un sunet scurt pe pager - sau 2-3 seisme mai mici, de adancime, de circa 4 grade pe scara Richter. In acord cu seismologii romani, geofizicianul rus Viktor Bokov previzioneaza pe site-ul sau ca este posibila ca in zona Vrancea sa se produca, in data de 6 mai a.c., un cutremur de intensitate maxima de 5 grade pe scara Mercalli (FOTO JOS).
La randul sau, cunoscutul profesor roman Ioan Istrate a postat pe blogul sau ultimul mesaj pe care l-a receptionat in data de 3 mai 2009, in care se face referire la localitatea
Halaresti, din judetul Vaslui. Indescifrabil pentru multi, mesajul lui Ioan Istrate suna in felul urmator: "Cand ma trezesc, vad un tren cu vagoanele pline cu “busteni”. O voce anunta: Trebuie imprumutate garnituri de trenuri pentru curatenia “padurii”. Apoi lumea, din satele apropiate, vine la biserici ca din Halaresti".(FOTO SUS)
Daca ar fi sa ne luam dupa anumiti "raspandaci", se pare ca in data de 7 mai a.c. planetele se vor alinia la fel ca in data de 4 martie 1977, insa informatia nu a fost nici confirmata, dar nici infirmata, de astrologi.

2 comentarii:

Dragon Star spunea...

Pentru a doua oara o dau in bara rusii....Mi-am cam pierdut increderea!

Ioana spunea...

Nu stiu ce tot se intampla cu previZiunile astea, dar tind sa cred ca in totul e o mare "spalare de creieri", si pana la urma degeaba ne impacientam atata, caci nu vom schimba voia Naturii, si chit ca suntem siguri ca acest cutremur va veni intr-o zi, tot nu vom fi pregatiti si nu vom putea preveni mai mult intamplarea. Ceea ce e macar bine de stiut, mai mult ca suport moral, e ca probabil acest seism nu va avea o intensitate foarte mare, si ca in principiu nu va produce dezastre. Totusi, o abatere, sau o exceptie de la legile fizicii si ale geofizicii poate aparea oricum, asa ca mai bine dormim linistiti, incercand sa profitam la maxim si sa traim din plin prezentul, evitand totodata sa ne umplem creierul de posibilele riscuri care exista.