7 decembrie 2009

BASESCU IMBRATISEAZA UN SIRIAN SUSPECTAT DE TERORISM, CARE ARE UN FIRMA SA UN COCOS.




Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu publica pe site-ul sau "O amintire" extrem de importanta din tineretea lui Traian Basescu: o fotografie in care actualul sef de stat apare imbratisandu-l pe Samir Mortaza, un controversat armator de origine siriana stabilit de multi ani in Romania. "Este varul lui Omar Hayssam, proprietarul societatii Nawal Shipping din Constanta, caruia i s-a deschis un dosar penal pentru terorism la Bucuresti – in prezent, blocat de catre Traian Basescu – si care este urmarit international tot pentru terorism", spune Sorin Rosca Stanescu.
Precizand ca intr-adevar fotografia prezentata de Sorin Rosca Stanescu (foto JOS) este la fel de reala ca sin amicitia dintre Traian Basescu si sirian, fac totusi urmatoarele rectificari necesare la informatia postata pe http://www.sroscas.ro/:
- Samir Mortaza nu este var cu Omar Hayssam.
- Samir Mortaza si Omar Hayssam au fost insa parteneri de afaceri dubioase multi ani.

- sirianul Samir Mortaza a fost "lucrat" de SRI, pe motiv ca au existat indicii certe ca acesta finanta cu banii obtinuti din afacerile derulate in Romania anumite grupari teroriste. La SRI exista un dosar amplu vizand activitatea lui Mortaza, insa este foarte probabil ca acesta sa fi fost clasificat, pentru ca anumite legaturi ale acestuia cu diversi politicieni, inclusiv cu Traian Basescu, sa nu poata fi accesate.

- la un moment dat Samir Mortaza a fost contactat de catre SRI pentru a fi racolat, insa actiunea a esuat lamentabil.

Interesant este ca intre-una din firmele detinute de sirianul Samir Mortaza (Nawal Import - Export SRL Constanta) apare ca reprezentant un anume COCOS DECEBAL. (foto SUS). Sa existe oare vreo legatura intre celebrul DORIN COCOS (sotul Elenei Udrea) si COCOS DECEBAL, omul lui Mortaza? Eu unul nu am gasit inca o legatura. Poate o depisteaza altceineva.


Intre timp insa, SRI e obligat sa raspunda public cu privire la activitatea lui Samir Mortaza in Romania!









4 comentarii:

Anonim spunea...

hahahahaahah!!!

Claudiu MINEA spunea...

Salutari un vechi coleg de lupta studenteasca!

Ehehehe... vad ca ai blog... te gandeai ca vei ajunge aici pe vremea cand erai unul din cei 7 magnifici care au blocat ASE-ul pentru o jumatate de zi? Se intampla in decembrei 2003... ce vremuri... :)

Claudiu MINEA

Anonim spunea...

Inaite de a publica niste aberatii ar fi bine sa va documentati! Domnul Mortaza Samir este un domn onest care n-are nicio legatura cu subiectul dumneavoastra. Rusine presei, rusine oamenilor care fac dintr-un om cinstit, un om terorist. Pe ce baza? O poza facuta acum 30 de ani cand ambii au fost colegi, comandanti de nava.Iar legat de repreznetantul fiemei e eronata. Acest domn Cocos Decebal este doar un fost salariat.

Beydo spunea...

Doriti informatii desp[re cat de corupt si nesimtit este acest asa-zis "domn" Samir Mortaza? Contactati-ma si va ofer informatii detaliate cu probe si martori despre el, si despre actiunile sale de amenintare cu moartea, hartuire, intimidare, etc... precum si asupra faptului ca justitia romana nu ridica nici un deget pentru a-l pedepsi pentru faptele sale penale...