3 decembrie 2009

MOGULUL SOV II RIDICA MINGEA LA FILEU LUI BASESCU: "CREIERUL" FNI ARESTAT IN JAKARTA, TAMAN ACUM, DUPA OPT ANI DE CAUTARI

MANIPULARE SI MULTA... CANDOARE
Căutat de aproape nouă ani de autorităţile române, Nicolae (Viorel) Popa, unul dintre apropiaţii mogulului Sorin Ovidiu Vîntu, a fost arestat în Indonezia în baza unui mandat de executare a pedepsei de 15 ani de închisoare pentru păgubirea investitorilor Fondului Naţional de Investiţii. Popa a fost prins de autorităţile indoneziene ieri, Interpol Jakarta înştiinţând autorităţile române despre reţinerea lui abia în această dimineaţă. Interesant este ca SOV era singurul om care stia locatia unde se afla Nicolae Popa. Mai trebuie subliniat ca Nicolae Popa, desi "urmarit" de autoritatile romane, a stat o perioada si in Romania - chiar pe timpul mandatului lui Traian Basescu - insa nimeni nu a miscat un pai ca sa-l retina, desi toata lumea stia unde se "ascunde". El e omul care i-a aranjat (cu banii lui SOV) fuga si sederea Ioanei Maria Vlas in Israel. Retinerea lui Nicolae Popa, omul care i-a fost un caine credincios lui SOV, chiar inainte cu trei zile de turul al doilea al alegerilor prezidentiale, reprezinta inca o dovada ca tatal FNI il sustine totalmente pe Traian Basescu.
BASESCU NU A MISCAT UN DEGET (PANA ACUM!) PENTRU CA POPA SA FIE RETINUT. DESI STIA LOCATIA UNDE SE AFLA "LOCOTENENTUL" LUI SOV!
In anul 2001, dupa caderea FNI, la prima sa aparitie televizata, referindu-se la Nicolae Popa, celebrul Sorin Ovidiu Vintu a declarat, in cadrul emisiunii "Marius Tuca Show", ca acesta s-ar afla in Suedia, unde si-a deschis un mic restaurant "extrem de profitabil". In aceeasi emisiune, Vantu a mai declarat ca Popa este persoana prin intermediul careia a investit sume imense la FNI si ulterior in BID. In februarie 2006 (deci in mandatul lui Traian Basescu) SOV declara nonsalant, intr-un interviu acordat ziarului "Cotidianul", ca tine legatura periodic cu Nicolae Popa. Din acest motiv, in data de 9 februarie 2006, am publicat un articol cu titlul "Tatal FNI recunoaste ca tine periodic legatura cu <> sau prieten / Vintu il favorizeaza pe fugarul Nicolae Popa", in care am amintit ca autodenuntul lui SOV se incadra perfect in prevederile art. 264 C.p. ("Ajutorul dat unui infractor fara o intelegere stabilita inainte sau in timpul savarsirii infractiunii, pentru a ingreuna sau zadarnici urmarirea penala, judecata sau executarea pedepsei ori pentru a asigura infractorului folosul sau produsul infractiunii, se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 7 ani). Dovedind o lipsa de reactie ce poate fi interpretata drept complicitate, nici Traian Basescu - cel care a declarat presei ca "e foarte informat cu privire la tot ceea se intampla in Romania", nici Ministerul Public, nici IGPR, nici SRI si nici SIE (prietenii stiu de ce!) nu au vrut sa auda nimic. Mai interesant este ca nici "informatul" Traian Basescu, nici serviciile subordonate lui, nu au vrut sa auda / vada (pana acum!) ca eu am indicat inca de acum vreo sapte ani, intr-un cotidian ("Curentul") acum apropiat PD-L, ca Nicolae Popa se afla la Jakarta (Indonesia).
PORTRET DE FUGAR: DE LA AJUTOR DE SOFER, LA "GENIU" FINANCIAR LA GELSOR - FNI
Cariera de om de afaceri a lui Nicolae Popa este deosebit de interesanta. Inainte de 1989, Popa a lucrat ca ajutor de sofer la societatea ITA Bucuresti. Dupa ce si-a castigat liberatea, el a fost presedintele firmei Nasti Exchange si asociat la alte 14 companii. Punctul culminat al carierei a fost atins de Popa in momentul in care a devenit asociat unic al Societatii Generale de Investitii, companie din Grupul Gelsor, primind partile sociale de la Sorin Ovidiu Vintu si Gheorghe Negura. Practic, el a fost pionul folosit de Vantu in toate ingineriile (FNI, FNA, FRGC, BRS, BID, devalizarea Astra, Banca Agricola, Gelsor, etc).
P.S. 1 : Pentru a va da seama ca nimic nu e intamplator pe lume, acum cateva minute am fost sunat de sustinatorul lui Traian Basescu, patronul cotidianului "Curentul" (care re-publica astazi niste inregistrari interesante), domnul Mihai Iacob, care a tinut sa-mi sublinieze foarte satisfacut ca eu am fost singurul jurnalist care a indicat "demult" unde se afla Nicolae Popa. Cand i-am spus ca retinerea de acum a "locotenentului" lui SOV imi miroase a mangleala electorala care sa-i serveasca lui Traian Basescu, domnia sa a schimbat discutia...
P.S. 2: Diseara o sa postez probe concludente care demonstreaza ca SOV si Patriciu sunt de fapt mogulii rai care il sprijina pe Traian Basescu. Asta ca sa mai aiba marinarul tupeu sa-i manipuleze pe romani. NU RATATI BLOGUL MEU DISEARA CA NICI NU STITI CE PIERDETI! Vorba lui Dan Diaconescu, alt instrument al lui SOV si fan al lui Basescu.

Niciun comentariu: